NederlandsACCESS, waarvan de afkorting staat voor "Administrative Committee to Coordinate English Speaking Services", werd in 1986 opgericht door leden van de internationale gemeenschap in Nederland. Deze had een dringende behoefte aan een organisatie waar expats niet alleen met al hun vragen terecht kunnen, maar ook steun aan elkaar vinden bij de uitdagingen die het leven in een vreemd land met zich meebrengt.


Inmiddels is ACCESS uitgegroeid tot een dynamische non-profit vrijwilligersorganisatie die voorziet in de behoeften en belangenbehartiging van de internationale gemeenschap. ACCESS doet dit door:
•    persoonlijke begeleiding en informatie en advies over leven en werken in Nederland;
•    bevordering van gemeenschapszin en welzijn binnen de internationale gemeenschap in Nederland;
•    ondersteuning van gemeenschapsontwikkeling door het geven van cursussen en trainingen;
•    een brug te slaan tussen de lokale en internationale gemeenschap.


In de ruim 25 jaar van haar bestaan is ACCESS synoniem geworden met uitstekende persoonlijke service, inlevingsvermogen en begrip. Alle vrijwilligers, trainers en counselors van ACCESS, Nederlands of van buitenlandse origine, zijn zelf expat geweest. Zij weten uit de eerste hand wat de obstakels zijn bij het opbouwen van een bestaan in een vreemde omgeving. Hun ervaring draagt in belangrijke mate bij aan het succes van de organisatie. En niet minder belangrijk: geheel belangeloos maken zij tijd vrij om hun unieke vaardigheden, kennis en culturele achtergronden te delen.


Wilt u meer weten over de geschiedenis van ACCESS, wie we zijn, wat we doen en hoe u dit initiatief kunt steunen? Kijk dan hier (Engels).

Share with